Policy för cookies och personuppgifter

X Systems fäster stor vikt vid att du känner dig trygg med att samarbeta med oss. Därför behandlar vi de uppgifter som du lämnar till oss och som vi samlar in om dig med respekt för din integritet och i enlighet med gällande dataskyddslagar.

Nedan kan du läsa hur vi hanterar användningen av cookies och personuppgifter.

Cookie-policy

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som sparas på din dator, surfplatta eller telefon när du besöker webbplatser. Textfilerna används för att spara diverse enkla data om ditt beteende på webbplatsen. Informationen som cookies registrerar används oftast i statistiskt syfte eller för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Cookies innehåller ingen skadlig kod.

Cookies på denna webbplats

Denna webbplats använder cookies med det övergripande syftet att förbättra användarupplevelsen. Vi använder förstapartscookies och sessionscookies för att optimera användarupplevelsen. Vi använder även tredjepartcookies, i form av Google Analytics, för att mäta användarbeteende/besöksstatistik.

Genom att besöka webbplatsen samtycker du indirekt till vår användning av cookies. Om du vill blockera vår användning av förstapartscookies respektive tredjepartscookies, kan du under internetinställningarna för din webbläsare lägga till denna webbplats på listan över webbplatser som du inte vill tillåta cookies från.

Kan jag ta bort cookies?

Du kan när som helst ta bort de cookies som finns sparade på din dator. Nedan kan du läsa mer om hur du tar bort cookies på den webbläsare du använder:

Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera
Safari
Flash cookies (gælder alle browser)
iPhone, iPad og andet fra Apple
Telefoner med styresystemet Android
Telefoner med Windows 7

Har du några frågor?

Om du har några kommentarer eller frågor om vår användning av cookies, är du välkommen att kontakta oss.

Sekretesspolicy

För att du ska kunna ingå ett avtal med Xsystems behöver vi olika uppgifter som varierar beroende på syfte och samarbetsavtalet som ska ingås. Det kan vara uppgifter som:

  • Webbplatsens webbadress
  • Organisationsnummer
  • Bolagets juridiska namn
  • Adress
  • Postnr och ort
  • Telefonnummer
  • E-postadress
  • Etableringsår
  • Namn på kontaktperson
  • Kontaktpersonens e-postadress
  • Kontaktpersonens telefonnummer (direktnr eller mobil)

Vi registrerar och lagrar även de uppgifter som behövs för att kunna fullgöra en viss uppgift. Vi registrerar dessa uppgifter i syfte att kunna ge dig bästa möjliga service. Informationen registreras hos Xsystems och lagras i pågående kundrelationer. När samarbetet avslutas sparas informationen på obestämd tid i syfte att kunna serva och hjälpa dig och ditt företag även i fortsättningen.

När vi samlar in information via vår webbplats ser vi till att det alltid görs genom att inhämta ditt uttryckliga medgivande, så att du är informerad om exakt vilken information som samlas in och varför.
Vi lagrar inte kunduppgifter i krypterat format. Vi överför inte kunduppgifter i krypterat format. Information som lämnas till Xsystems säljs inte vidare till tredje part, och vi registrerar inte några känsliga personuppgifter.

Nyhetsbrev

När du registrerar dig för vårt nyhetsbrev anger du din e-postadress och ditt namn. Vi använder dessa uppgifter för att kunna skicka ut nyhetsbrevet till dig och göra innehållet personligt.

Information om din användning av nyhetsbreven – inklusive om du öppnar dem, hur länge du har dem öppna, när mejlet/nyhetsbrevet raderas och om du klickar på länkar, samlas in av vårt IT-system i anonymiserad form. Detta är information som vi använder för att förbättra vår service så att vi ännu bättre kan rikta och anpassa innehållet efter mottagarnas intressen.

Den rättsliga grunden för vår insamling/lagring/behandling av personuppgifterna är dataskyddsförordningens artikel 6.1 b och f.

Dina personuppgifter lagras till dess att du säger upp din prenumeration på nyhetsbrevet. När du avanmäler dig raderas uppgifterna hos oss och vårt personuppgiftsbiträde.

Vi använder oss av MailChimp som plattform för att skicka ut nyhetsbrev. MailChimp är därför att betrakta som ett personuppgiftsbiträde. Läs mer om vår grund för överföring under nästa punkt. Eftersom vi använder MailChimp, som har sitt säte i USA, som plattform för att skicka nyhetsbrev, överförs din information följaktligen till ett land utanför EU/EES. Vi kan informera om att MailChimp är medlem i Privacy Shield-systemet, och det utgör därför överföringsgrunden för vår överföring av din personliga information till MailChimp.
Läs mer här

Dina rättigheter

Du har rätt att få insyn i de uppgifter som vi behandlar om dig osv. 

Du har rätt att få felaktiga uppgifter som vi har om dig raderade, jfr. dataskyddsförordningens artikel 16.

Du har rätt att få dina uppgifter hos oss och vårt personuppgiftsbiträde raderade (om vi har utbytt uppgifterna med ett sådant) jfr. dataskyddsförordningens artikel 17. Denna rätt kan du utöva genom att avregistrera dig från nyhetsbrevet, och vi ser till att underrätta vårt personuppgiftsbiträde (om vi har utbytt uppgifterna med ett sådant) om att uppgifterna ska raderas om du säger upp prenumerationen på nyhetsbrevet.

Du har rätt att begära att vår behandling av uppgifter om dig begränsas, jfr. dataskyddsförordningens artikel 18.

Du har i vissa fall rätt att invända mot vår behandling av dina personuppgifter, jfr. dataskyddsförordningens artikel 21. Du kan även invända mot behandling av dina uppgifter för användning i direktmarknadsföringssyfte.

Du har rätt att inge klagomål till Datainspektionen om vår behandling av personuppgifter. Se www.datainspektionen.se.

Om du har kommentarer eller frågor i samband med vår information och/eller behandling av personuppgifter, är du välkommen att kontakta oss.